Frysta tår.

 


Kom så snor vi godis från små barn.


something more.



Klev just upp ur badkaret där jag legat nån timme med hörlurar i öronen, fingarna är som russin och håret det är blött. Tränade mellan halv 7 och 8 och kände för att bara tänka. Så ett bad blev det.
Dagen har vart blandad men iaf bättre än igår, hade två lektioner med vikarie eftersom surfittan-fisk-moroten  är i Indien. Och annars vare bara samhälls och hål på skolschemat. 
Just det sen har vi också fått se på esteternas Coda , riktigt bra iår, så ni som inte sett den än borde passa på att gå imorgon för då går sista föreställningarna om jag inte har fel.  För ett år sen gick man i nian och jobbade förfullt på våran musikal som vi gjorde då, det var fan underbart roligt. Okej allt var inte skoj och jag blev förbannad flera gånger, men jag hoppas att man nångån i framtiden får chansen att vara med och göra mer sånt :)

Nu är det två hela dagar kvar till lovet, det ska bli så skönt. Kram

UPPochNER



I mitt huvud är det som vädret var när jag gick hem från skolan tidigare idag; blåsigt, med snöblandad hagel och dålig sikt.  Nu ska jag ta mig en dusch sen blir det rensning, syning, pluggning, allvarigt snack och självklart semelätning. Kram

Järnridån?

Måndagar, finns det nån värre dag? Den är gjord för att bli hatad, idag är jag bara trött , less och förbannad. Hjärnan och kroppen fungerar inte tillsammans.  Funderar på att sjukanmäla mig och fara hem men måste nog plåga mig egenom dagen ändå, för att inte missa ännu-en Samhällslektion.
Har hål just nu och  tvingar in Kalla Kriget fakta i hjärnan, men hjärnan vill inte ta emot.
Frågan är, hu många SP-elever kommer kugga provet imorgon?

I lurarna spelas Sex Pistols och Håkan Hellstöm.

Simultankapasiteten.


Kom för nån timme sent hem från tha Bio i Lycksele , såg Benjamin Buttons med Ödlan eller Rödluvan som hon också kallas.  
Men nu sitter och lyssnar på musik som Oasis, The Dandy Warhols och Broder Daniel. Helt klart minnen och nutids nostalgi, Mysigt.
Idag har jag masat mig upp för å simma på lyckseles ofräsha urin badhus, tatt det lugnt, försökt få fram ord som inte velat det, hälsat på Ernst och fick då självklart smaka på FunLight och tillochmed en nybakad semla.
Sen blev det thai-mat och massor med skratt å efter en del bilåkning, snöplumsande, varuutbytande och pengaräknande så blottade jag mig på Stures . haha
Men nu ska jag göra klart ett presentkort, göra en tillfällig header, tjocka mig och sen blir det mys framför Weeds.
Imorgon bär det av till Holmsund, jag hoppas på en bra söndag. Kram

Ingentinget.



Morgonens känsla har hållit i sig hela dagen och dagen har helt klart bara gått på tomgång hela tiden.
Men har fått tillbaka skon som skickades med Skomakarn för ett tag sedan och tagit den första av tre vaccinsprutor.

Jag och bror min lyxade till det och bakade pizza till middag, mums. Lite blev över och bor nu i våran frys, nästa vecka får dem nog sällskap av massor av vårrullar , då det är marknad i Lycksele. 
 Nästa vecka har jag också X antal inlämnings uppgifter , läxor och två prov. Och känner mig låångt ifrån redo. Men först ska ju den här veckan ta slut och nu är ju det härligaste kvar av den.
Ihelgen blir det 50års firande i Umeå, som vanligt simning på Lördag, fotografering, syning och en hel del tid lär spenderas med vännerna. Kram


Bor du i ingentinget?
Här är skärpan är dålig och luften den är tunn.
Det är svårt att höra orden från din mun.
Här finns gator utav sten, 
vi balanserar fram på svaga ben.
Över broar och över is, upp på tak och in i gränder.
 Alla känslor skapar bränder.
Landet det har inget namn, här tar inga båtar hamn.
 Vindar blåser så husen tjuter , inuti sitter vi och njuter.  Fast i ingetinget , där ingenting är möjligt och ingenting finns till.
Fylld av illusioner som ingenting oss vill.





...

Trött och känner ingen pepp på mina två lektioner jag ska ha idag. Men ska väll börja klä på mig och vandra i kylan till skolan om en stund. Har hål från elva och nån timma frammåt så det är bara att ringa.
Igår vare Ungdomskonferans på MB, dåligt arrangerat tycker jag men förhoppningsvis fattar gammkärringarna och gammgubba att en ungdomskonferans ska handla om oss undomar och inte dem som är närmare pensionen. Blev intervjuad av Metropolen och systemkameror blixtrade, hoppas att jag var lite fotogenisk igår men det är bara att vänta och se om jag fastnade.Kram
 

Don't look down.

Kylan håller i sig och jag är glad att jag sytt mig en risvärmare. Igår var jag på box för första gången på elva dar och det känns idag. Tiggde till mig av mamma och hennes kyliga händer en massage tidigare ikväll och känner att en helkropps-massage på ett spa åker upp på önskelistan till i sommar.
Läxor, inlämningar och prov knackar på dörren nu och jag vill inte öppna. Imorgon blire Ungdomskonferens, så man slipper lite skola iaf. Idag gick man lyckligt nog bara till 12.10 och på torsdag har man två lektioner. Skönt :)

Äntligen har jag fått glasen till glasögonen jag trasat sönder, men pengarna lagningen kostade sved som en kniv i magen, appropå det så fick jag ett VG+ på Gärningsmannaprofilen (Stolt flicka!). Min svenskalärare hade ett snack med mig idag dessutom så nu känner jag mig faktiskt sugen på att skriva och vara allmänt kreativ. Kramen

 


Aujourd'hui nous rendrons hommage en les mémoire par Åke, il serait de 39 ans.

Sept Semaine

Vecka 7 har gått och det har vart en relativt bra vecka. En tjockar-vecka då den ända träningen blev simning i går och måndagens idrottslektion, å veckan har fyllts på men semlor, kladdkaka, thaimat och massor av annan göda.
Nästa vecka lär flåset komma upp mer trots att, en liten hypokondriker inom mig säger att mitt knä gör ont.
Det har vart dåligt på fotografifronten iveckan men favorit bilden måste ändå vara denna, tagen i onsdagskväll när Nasse firades. Nasse själv fastnade bara på foto som emo och på en bild jag skulle styckmördas om jag la ut. haha


Nu måste jag ut och andas, kall vinter luft. Tar min kamera med mig så ett annat fotografi blir nog taget. Annars ska jag sy ett överdrag till min värmekudde idag, men också plugga, planera, lyssna på underbar msik , äta bakpotatis och kila över till Åströms. Kram

alla brustna hjärtan

Kom just hem och mötte inte en annan levande varelse från Jonsta, otäckt. Dan har varit bra och nu ska jag avsluta den med att micra en värme-kudde och sova tills väckarn ringer imorgon bitti. En sista hälsning går till ni sjuka där ute, krya på er!

Tisdagen den 10:de


 Semlorna blev godare än god och här har ni bildbeviset.
 Dock tråkigt att jag inte for och tränade igår, hade tänkt springa idag  dessutom men köldgränsen var passerad. Imorgon blir Nasse hela  sjutton år och då skippar jag träningen för att fira födelsedagsbarnet. Så  iveckan blir det snålt med träning, får väll ta igen nästa vecka.
 Idag har jag bara haft dåliga lektioner; historia, matte, naturkunskap..  mer behöver man inte säga! Men annars har dagen varit ganska bra,  endel motgångar men vilken dag är inte utan sånna?  Har läst lite  historia tidigare ikväll och ska försöka vara duktig och läsa lite mer  senare, men nu ska jag stycka till en zebra-kjol jag håller på nåla ihop  och sen sy fållen på kjolen jag nålade upp igår. Kram

Vinterland och Hetvägg

Redan har det hunnit bli den 9 februari och måndag kväll. Dan har inte vart underbar , bara konstig och den lär vara bortglömd innan solen går upp imorgon bitti.
Helgen som var var riktigt bra, en av dem bättre på länge. Den fylldes av samtal, vänner och snö förståss. Folk klarade att hålla sig i skinnet och jag var rädd men fylld av glädje. Hela förra veckan snackades det skräckfilm och ihelgen blev det endel sedda också, men Barnhemmet finns fortfarande kvar osedd.
Ikväll struntade jag i boxningen och har bakat semlor i stället, nu fållar jag upp en underkjol och väntar på att bakvärken ska svalna. Nere i hallen väntar om jag har tur ett paket från LA Redoute, beställde en vecka sen och det hämtades ut av min papi som just kom från jobbet. Hoppas att paktet innehåller en fin morgonrock som antingen är lila eller grön, det faktist blir min allra första egna morgonrock i frotté, wounderful :D

 
Sista måste jag nämna att Leona Naess sjunger underbart fint och låten Ballerina blir bara bättre och bättre. Kram

Ruby, Ruby, Ruby!

Snö till knäna med en full Bilfraktspåse i handen och en volvo pv mössa på huvudet.  Kom just in från dagens skola å senare stadsbesök och nu peppar jag till min fredags eftermiddag med Kaiser Chiefs , lovely ;)

Dagen har varit både produktiv och hemskt inaktiv. Men har sammanlagt haft Sur-Fittan-Morots-Fisken i två timmar och tjugo minuter så inte mycket bra kan komma ut av det. Idag var vi kanske max en 22 pers. från samhälls ettorna som kom till skolan, men vi är bäst ändå. Men om vi ska skylla på nånting så kan vi alltid skylla på snön som fallit i två dar.

Kvällen spenderas med kompisar med tacomiddag och mys. Nu måste datan kämpa, för några filmer ska brännas ut. Kram


Trasig

Allting jag använder verkar gå sönder, om det nu beror på att jag flitigt använder dessa saker eller om jag bara är oförsiktigt med dem kan debatteras. Har iaf just nu tre skor som är trasiga varav alla jag använder nästan varje dag. Mina glasögon har tappat en bit av sitt glas och är redigt repiga.  Min Mp3 och "lånade" mobil har sett bättre dagar, den ända jacka jag har som inte är lagad är den jag springer i och mina favorit jeans är nu så trasiga så att dem går inte ha normalt längre. Saker försvinner dessutom titt som tätt och i korgen i hallen finns endel ensamma vantar.

Idag när jag äntligen skulle få ta mig från skolan, skiftade jag från mina ballerinaskor som jag haft inomhus till kängorna jag skulle ha ute och till min fasa så går dragkedjan sönder och skorna gå inte att vandra hem i.
Så jag petar in fötterna i ballerinaskorna (som dessutom har en tredjedel av sulan på en av skorna borta) och vandrar halkande hem. Fast faller två gånger och börjar känna att jo, nog fan är man kissnödig oxå. I min hjärna ser jag bilder där en bil kommer farande när jag ska gå över vägen och att jag sen i chocken halkar , ramlar och kissar ner mig. Jag skakar bort bilderna och försöker tänka ut hur man snabbast kan förhindra detta tragiska öde, så jag svänger av över järnvägen och lånar Röda Korsets WC. Travar sen hem igen små halkande men glad, för om jag ramlar blir det iaf inte en blötfläck på mina gula-stuprörs jeans. :)

 Nu ska jag snart dra mig till träningen och slå bort lite ilska.
 Men måste bara varna alla ni där ute som är blinda, dementa och har en släng av diabetes om riskerna med att he nyklar i skorna. Ni kan dö av blodförgiftnig, så ta det lugnt med nyckelknipporna där ute! Kram


Where did it all begin and where will it end?

Händerna skakar fortfarande och en svag metallsmak sitter fortfarande kvar i munnen. Har duchat och gjort mig fräch efter träningen, men det känns att man tog i och det lär det göra i morgon också. ;)
Måste bara få säga att det är skönt i sinne att ha kort hår, helst när det är blött, inget klibbande i nacke och på ryggen utan det bara torkar sig fint utan att man behöver ha en handuks-turban på skallen.

 Var hos optikern tidigare och glaset som var trasigt måste bytas ut. IIchh. Mucho diñeros som försvinner! Men byts bara ett så blir ett glas fint och orepat och det andra fullt med repor så kanske borde man investeria i helt nya brillor. Men det är ju inte precis billigare?  Ska iaf tillbaka på fredag och göra en syn-undersökning och sen får jag se, kanske kan det finnas några snygga och billiga glasögon som passar just mig? 

För ett år sedan exakt, var det skid-orienteringstävlig i Lycksele och det snöade förbannat mycket, jag var där och fotade(men en kamera som förresten dog mitt under tävlingen) och på bilden försöker några tapra funktionärer bygga ihop ett tak till ett av borden. Men idag och just nu ska jag ner och smaka på en av bullarna vi bakade igår. Kram 


Gåshud och Förföljelsemani.

Skola igen och vill bara att det ska bli fredag. Gärna nu och direkt.
Glömde nycklarna  imorse för femti-elfte gången, tur man har vänner med plats i skåpet.!
Glömde dessutom att ta medicinen, att borsta tänderna och att packa med alla idrotts-saker. Säger då det ibland har man koll på läget ;) Kom till råga på det över tio minuter försent till svenskan. Duktigt känner jag mig.
Nu har jag hål i en tjugo minuter till och sen blir det Kalla Kriget med Sabour till 12.20.

Idag måste man parla iväg sig på stan efter skolan eftersom man var dödstrött i Fredags. Glasögon måste lagas och saker måste köpas. Idag kommer troligtvis nya inneboenden till vårt gulahus, för mormor och morfar får sin lägenhet omgjord och har ingenstans att bo. Blir nog inte så tråkigt, mer folk i huset och mormor är alltid söt.

Nu ska jag försöka leva mig in i rollen som seriemördare och göra klar min Gärningsmannprofil. Kram


P.S har 2.10 kronor på telefonen, det ska räcka i 17 dagar till så har du halebop så kan jag slå en pling,men annars svarar jag bara när det ringer. Och troligtvis en aning smidigare än i morse, Åström ;)

Platsen dit man längtar.


Söndag kväll igen och idag är det den första februari dessutom. Tiden går snabbt!
Helgen har vart hel slö, hela fredagen var jag bara trött, höll på och somnade på flera lektioner och sket i det jag skulle ha fixat efter skolan och kom hem och somnade framför TV:n. Resten av kvällen spenderades med telefonen, popcorn och filmen the Zodiac men somnade flera gånger och bestämde mig för att kräla mig upp och sova, då var klockan 23.00. Vilket är tidigt för en vardags kväll. Trött var man iaf.
Gårdagen var inte bättre , men såg filmen klart. Simmade och tog en fika på Duvan med mor. Började rensa igenom mitt rum dessutom och det börjar ta sig , snart är det riktigt fint :)  

Idag vare tänkt att man skulle ta sig en fotorunda ute och sen ikväll springa men när termometern visade -21 så kändes det inte så lockande med kalla fingrar. Så det blev Bullbak, läxor och mer om görning av rummet , sen har det som vanligt planerats galna uppfinningar och har fått höra att en viss person ska flytta. Och det känns hel skoj!!!

Förresten är mitt Kraja just nu Gladaberg.