Just idag är jag stark

Hade en riktigt bra helg på Syninge Kursgård utanför Norrtälje. Massor med spännande disskutioner och starka kvinnor från runt om i landet. Satt mig på bussen igår eftermidddag och drog vidare mot Jönköping, stannar här några dagar innan jag kommer tillbaka till Norrland igen.
Hoppas på mängder med snö när jag är hemma igen!


I can´t save the roses


Det är fredagkväll, sista höstlovet i mitt liv har just börjat och jag checkade för nån timme sen in på mitt vandrarhem i centrala Stockholm. Rummet är inte större än 7-10 kvm och genom fönstret ser jag rakt in i en annan lägenhet. En orkideé i plast står i fönstret och rummet luktar svagt av billigt rengöringsmedel. Men jag trivs, ena väggen av rummet är tegelstenarna framme och jag myser och njuter av att få ha en stund för mig själv.
Imorgon bär det vidare mot Norrtälje och Vänsterpartiets kvinnopolitiska konferens, jag är laddad och det känns grymt roligt.


Lill Lördag

Haft ännu en till riktigt bra dag på min praktik hos Sanna Ljung, börjat på en beställning av en herrskjorta i ekologiskt lin idag och varit på kundbesök och gjort en provning av riktigt fina ullkappor till några söta ungar. Imorgon ska jag försöka pallra mig till skolan och sy på mina egna kläder.
Ikväll har jag fått fin besök från Fällfors och kollat in zombiefilmen 28 weeks later, alltid härligt med skräckfilm och helst nu när det är mörkt och kusligt ute.



FORUM:UNG

Missa inte Forum: Ung på Efyran idag.
Ung Vänster är där, deltar i debtten och håller Feministiskt Självförsvar !

Sjuk.

Vaknade sjuk och jävlig. Så blev ingen praktik idag, somnade om istället och vaknade upp vid två. Enda vettiga jag gjort idag är middag på Allstar med Jennifer och Lisa. Var dock riktigt mysigt det!

Praktikanten

Kom för en tio minuter sen hem efter en låång första praktikdag. Har praktik fram tom. V.47
Blir upp om några timmar och ta sig till Lövånger med ny energi. Gör min praktik hos Sanna Ljung kolla in hennes hemsida : susannaljung.se och trivs hittills väldigt bra.
Vi drog en sväng till Umeå under kvällen och hörde på en föreläsning av Per Holknekt, som är bla. skaparen bakom märket Odd Molly. Så dagensvisdoms ord är : Våga säga Ja och uppskatta det du har!



Slänger in en bild på en tant också. Eftersom jag iprincip alltid tar bussen överrallt(även nu till Lövånger) och fått favoritplatser så måste jag erkänna att som den lilla tanten i mig blir lite ledsen och upprörsd någon sitter på min plats i bussen.

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump

Kan man annat en älska Pippi?
Hon är min största idol och var det enda som dög i film och serie väg när jag var liten. Rätt sugen på att gadda mig igen och ett pippi-citat skulle passa perfekt.

Här några fina citat:

"Spunk"
, sa Tommy. "Vad betyder det?"
"Om jag bara visste"
, sa Pippi. "Det enda jag vet är, att det inte betyder dammsugare."


"Skulle ta och gå hem nu’, sa Pippi, ’så att ni kan komma tillbaka igen i morgon. För om ni inte går hem så kan ni ju inte komma tillbaka. Och det vore ju synd.’"


"’Ja, tiden går och man börjar bli gammal’, sa Pippi. ’Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar.’"


"Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll."



Här har jag blickat frammåt.

Plötsligt blev man nervös. Efter mycket fram och tillbaka under helgen blev det tidigare ikväll bestämt att jag tar partidebatten på Anderstorpskolan imorgon. Det kommer disskuteras kultur och invandrings politik. Kan bli spännande, första debatten jag tar på riktigt. Håll tummarna för mig !

Sitter och lugnar ner mig med Melissa Horn i högtalarna.

Krossa alla fönster!

NU BLIRE HOTELLE!

Hela världen brinner

Efter stressen slog till som en knytnäven i ansiktet igår kväll, klev jag upp imorse och bestämde mig för att skita i allt. Så idag har jag inte pluggat ett enda ämne, inte ringt massa dryga samtal, inte övat på spindelfobi-uppgifterna, inte städat, inte planerat en massa och förträngt alla jobbiga tankar.
Just nu lyssnar jag därför på Invasionen och hämtar insperation inför Filmtemat på Halloween !!

Satsa på en sista kanske?


Hej då Norrland !

Åker mot Jönköping om en timme ungefär, snacka om fjärilar i magen.
Borta över helgen bara så tillbaka i Skellefte på måndag igen.

Innan jag kände dig



Såg Melissa Horn live första gången på Umeopen 2010, då med älskade Jill Ödling, andra gången på på Trästocksfestivalen samma år och den 23 oktober ska jag och Jill iväg till Umeå och se henne igen på Idun.

Längtar!

Jill och Jag på Trästocks 09.

Where did I go wrong

Måndagar är alltid lite off, ingenting går riktigt bra och det aldrig längre till helgen som då. Idag kom jag på allt jag glömt göra och nu är försent för att fixa.
Grävde fram en gammal skön låt och gör det bästa av situationen.



Marknadshelg!

Helgen spenderades i Lycksele, med marknad och fest på schemat. Var roligt att träffa massa folk man inte sett på länge, men nu blire nog inte Lycksele förrn om 3-4 veckor.
Hann även träffa min älskade mamma emellan åt, hittade en bild på oss när vi var i Prag i våras.