6:36

09.00 i morse gick bussen till SkellHell och på satt jag. Blev kvar i umeå betydligt längre än det  först var planderat och först på Söndag klockan fem kom jag till Lycksele.
Bra helg med massor med skratt och trevligheter. 
Mariehem, Döbelns park, Haga o. Centrum  Hår i massor, Eld och Live musik, för många nya inköp och fyllegarv.
Men nu är man tillbaka i verkligheten, hade hela tre lektioner idag. Imorgon har man en? Men blir nog kvar en bra stund till för i Boliden finns inte allt för mycket att göra.

Eftersom det  bara blev ett tvärstop i Lycksele i helgen hann jag inte ladda in några bilder, glömde också en massa annat där. Men om inget ändras så kommer jag tillbaka dit till helgen så då kanske jag får några saker färdiga och mer bilder lär då läggas upp.

Och nu har det nått mig , att ashärliga Mustasch ska spela i Piteå den 9 Oktober klockan 21.00 och jag är nå djuriskt sugen på att se dem. Har lyssnat på dem i några år nu men inte kunnat se dem live så det vore underbart att få med sig nån dit å se dem. Biljettprise ligg på 300,å plus utgifter men det vore värt allting.
Jag vet att du oxå vill dit!

Skavsår och toapapper.

Och snabbt blev det torsdag, idag har vi haft praktiskt hela dan och vissa personer stör man sig mer och mer på. Men  gudsförbannat härligt att slippa alla teoretiska ämnena både på torsdagar och fredagar.
Så imorgon blir mönsterkonstruktion, textil å bild och form innan jag tar 10 i 3 bussen till Umestan, det blir nog hel bra med mat tillsammans med Sandberg, träffa Ronnhed, inflyttning av folk,klippning och färgning och annat trevligt och sen tillbaka till Lycksele på Lördag eftermiddag/kväll. Har kanske till och med tillgång till en minneskorts läsare i helgen så man kan ladda upp lite bilder och bloggen slipper fyllas med text,text,text.

Imorse klockan 4.00 kom kusin tant Anna-Ida till bastuträsk med tåget, hon behöver boende i Umeå, så spetsa öronen och säg till om ni hör nått.  Själv kollade jag in ett korridorboende på Magasinsgränd här i Skellefteå igår, synd så kändes det inte okej att bo där och trots egen dusch och krypavstånd till Balder men jag fortsätter söka. Men nu ska jag ut och springa. Kram  


Running up that hill.

Hurrven, sitter å lyssnar på Placebo och letar fram telefonnummer som måste ringas imorgon.
Lång dag idag på börja halv 9 och sluta 4, lugn dag ändå då det var hål utimellan.
 Sista lektionen blev Franska steg4 på Kaplan, jag hittade dit och till sal F101, helt själv!  Stolt, måste jag säga att jag är.
 Franska lärarn kunde ju vart bättre, hon hade sen tidigare smeknamnet "FranskFittan" om jag förstod rätt. Men jag menar den tanten lär ju vara bättre än  "Surfittan-Fiskmoroten". Avgör själv, vad låter värst?
Jag tror nog Kerstin ligger i lä, det är nog svårt att slå hennes vredes utbrott och aggresiva men ledsna ögon.

Nu ska jag ta mig en promenad ner till Sidtjärn, ta en varm dusch och sen bara jäsa framför tv:n med körkortsteorin å lite fika Kramen


Tick-tick Boom.

Vi vaknade efter tolv i morse, lite för sent då man skulle få saker gjorda innan bussen går senare ikväll.
Men har hunnit med endel ändå, men inte att slipa och måla klart bordet och stolen som står ute i garaget och väntar på mig. Appropå bord så har Fröken Grön som spenderat hela helgen i Sundsvall, köpt ut det ekmönstrade sidobordet Lack från IKEA åt mig. Tjänster och Gentjänster då jag lämnade mitt kära Silverschampoo på hennes bro inatt. Men gissar på att hon vill ha betalt ändå.   Annars var gårdagen riktgt härlig, bara synd att man inte är arton riktigt än.
Men om ungefär en timme blire mat på Renmarksresturangen (f.d Ansia pizzeria) med ett gäng skattjägare, men just nu försöker jag kämpa mot migränhuvudvärken som trycker ut ögonen på mig. Kramen

Åttahundragrader

Tillbaka till Lycksele och efter att hittat till ref. A där bussen sku gå från, så väntade över två timmar på övervångingen i en buss utan luftkonditionering. Tur var så träffade man två skidisar som gjorde resan mindre tråkig.

Kom hem, åt efterlängtad mat och körde i regnet till Hedlunda där kvällen spenderades. Nu ska jag leta upp mobilen som ständigt är borttappad, hoppas på att den har ström och tagga inför kvällen . Kram

Brinn pengar Brinn.

Tredje dagen av skola avklarad, och just den här torsdan har tiden gått riktigt fort.
Det är härligt med dagar då man slipper alla teoriämnen, saknar ingenting med samhällsprogrammet i pluggväg. Vännerna och folket, saknas förstås men annars är det svårt att komma på någonting.
 Imorgon blire Modevisning i Citykompaniet, Bild och Form och lite mer Textil. Sen hoppar jag på bussen mot Lycksele igen.

Idag visade jag verkligen mina stora bussåkar skillz;
 Skulle kliva på bussen med ena benet samtidigt som jag bökar fram busskortet ur börsen med högerhanden, med vänsterhand lyckas jag nästan hindra kaffet att rinna ur koppen jag håller i. När jag äntligen får ut kortet och trycker det mot avläsaren, så är det fel kort, testar igen men fortfarande fel på kort. Fan oxå, självklart har jag tagit fram ett enkelresekort med en Lse-Skeå resa.
 Ställer ifrån mig kaffet och drar fram rätt kort, tur att det bara stod två bakom mig i kön. Men inte slutar jag klanta mig där utan när jag går bakåt i bussen känner jag att det hakar fast i nånting, skiter i det och fortsätter gå och kvar hänger ett "bälte" vid ett av armstöden och dinglar. Hämtar det sen när jag inser att det fortfarande hänger kvar och alla gått ombord. :)
Jag menar det Ibland har jag man stil.

Ur högtalarna spelas skivan Vapen och Ammunition och nu ska jag ta mig en husmans och klura ut nån middagsmat. Kramen

...

Bussen mot skellefteå går 08.40, så det blir ett snabbt inlägg innan jag springer mot bussstaionen så jag hinner med den.
 Idag blire första praktiska dan och alla 2 och 3 börjar dessutom.  VI får se hur det blir.
Men nu är det bestämt, jag åker till lycksele med 16.10 bussen i morgon. Kramen

Fulaste flickan i världen.

Efter att ha åkt 3mil buss från Skell-hell, satt mig i solen på bakgårn med en kopp kaffe och en husmans. Nu öser regnet ner ute och jag försöker förstå hur mitt schema kommer gå ihop, det kommer bli endel tjorv när man redan har betyg i några kurser. Men sammanfattat känns det bra att bli en textilare på Balder.
 Vi gick ner till Nordanå och vidare via träbroarna till kyrkön, som det sista vi gjorde med klassen. Alla trevliga minnen från sist när man gick den vägen kom tillbaka, haha man kan inte låta bli att skratta när man tänker på väktarna, igelkottar,kaker, blodiga rockare, allsång och all glädje som utspelade sig där.
 Kollade in stan och Kaplanskolan med nån som inte heter Moa (?) och måste säga att Skellefteå är en bra stad ändå trots att den har en fontän med två löskukar på torget.  Kram

Jag lyfter 16 ton, vad får jag då?

En skön helg har det varit med Rallycross och vänner på lördag och igår drog man iväg till Boliden.
Där bor man nu tills man hittar en lägenhet i stan. Kan upplysa om att i Boliden finns visst en mack och tillochmed har dem ett ställe med utlämning från Systemet. Ica, Ica-extra, badhus, gym, thai-mat, cafeér, frisörer o.s.v Det tar 20 minuter med buss in till stan, jag menar sämre läge finns, Verkeligen.
Idag tar man det bara lugnt, försöker njuta av den sista sommarlovs dagen.
  Har vart ute och sprungit på förmiddan, måste få igång kondisen igen,det är pinsamt så dåligt flås man har.  Har kollat upp en boxningsklubb inne i skellefteå och här i Boliden brukar det tydligen finnas boxercise nån dag iveckan. Så räcker budgeten så lär man få slåss lite grann iaf, jag hoppas på det.
Håll tummarna och önska mig lycka till inför skolstarten imorgon, att jag hittar en billig lägenhet så budgeten håller ! Kramar.

Burning a hole in my heart.

Sex veckor och Tre dagar sen det blev något skrivet  här. En hel del har skett sen sist; Glädje och Sorg, Gapskratt och Blodiga knogar. Men nu är jag på G igen, inspirerad och med framtidsplaner.
Imorgon är sista jobbdagen på Hemtjänstn för i sommar,
       på Söndag åker jag till Skellefteå och Boliden,
       på Tisdag börjar jag Hantverksprogrammet på Balderskolan.
Att börja om gymnasiet i en stad där man knappt känner nån, känns riktigt skönt. Att inte ha nån aning om hur dem närmaste åren eller ens veckorna kommer se ut känns likadant.
Jag menar på nått vis fixar man så det löser sig.
Men just nu kämpar jag för att hitta en liten lägenhet i centrum för ett pris som funkar.
 Så alla där ute, vet ni av nån hyresvärd eller nån ledig lägenhet i Ske-å så ge mig namn och nummer. För jag är riktigt intresserad av att få tag i nått snarast.

Rustatält  Har varit extremt usel på att använda digitalkameran å fotografera i sommar, men jag bjussar på en av dem få bilderna som tagits. Den här vackra bilden är tagen på Rovön, innan alla slutade sova, halluciniera, inte klara av att sluta le och bli tagna av väktare. Den är dessutom tagen utav Lina, som jag inte träffat sen den där lördagnatten på trästocks. Men imorgon ska vi ta en fika, det är efterlängtat.
Nu väntar en dusch och tre kladdkakor på mig. Kram

Klicka för feed