Nu när allt e grönt

Projektarbetet går framåt, imorgon är det redovisning som gäller. Känns bra, vill bara gå vidare och slippa PA100-ångestmolnet över huvudet nu.


Första Maj-talet



Jag står här idag i ett kallt, individualistiskt samhälle, som drar mer och mer åt höger. Var person för sig själv och dem som hamnar längst ner sparkar man på eller ränt ignorerar.

För det är vi unga som får betala för de rikas skattelättnader, vi får betala då deras plånböcker växer och då politikerna för en politik där allting handlar om vinst i kapitalet och ingen tänker på konsekvenserna för människorna, för arbetarklassen.

För det är vi som får betala med otrygga anställningar, med praktiklöner, med förlängda provanställningar, med ökad ohälsa. Ja listan kan göras lång..
Kamrater, jag säger Ta från de rika och ge till oss unga!


Varje dag tacklas vi med den maktstruktur som vi lever i, en könsmaktsordning som nedvärderar kvinnor gång på gång. Mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem som ingen vill ta i. Och visar på ett av dem grövsta uttrycken för den ojämställdhet som finns i vårt samhälle.
Förra året anmäldes 6532 våldtäkter i Sverige.
Statistiska centralbyrån räknar med ett mörkertal på 85% och samtidigt vänder samhället ryggen till och håller för ögonen.
Kamrater därför måste vi stå i första ledet för kvinnors rättigheter, vi måste kräva ett jämnlikt samhälle!


Vi måste vrida debatten åt Vänster, vi måste sätta dagordningen för ett socialistiskt Sverige. För tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi förändra.


Socialismen som vision har funnits i tusentals år, men först genom organiserad kamp har några steg mot socialismen kunnat tas. Likaså var det först när kvinnor samlades i organiserad kamp som mäns överordning kunde utmanas. Det är mänsklig handling som driver historien framåt!



Flytta på dej


Blev en tidig morgon, efter en orolig natt. Men på första maj kan man inte dra sig. En dag av kamratskap och kämparanda. Höll tal i Skellefteå och är rätt nöjd så det kommer upp på bloggen om nån vill läsa sen.

Mitt närmsta mål är att blunda och hoppas på att vakna till sol och lycka. Skulle behövas.

Klicka för feed