L'eau il répand amour

Gissa vad ? Jag har äntligen badat, vattnet var 12-13 grader varmt enligt termometern.
Och det var skönt nå inni tusan.
Så alla som stört sig på mitt eviga jag-vill-bada-tjat kan andas ut för nu har Kristina badat
och hon hoppas att ett nytt dopp inte är alltför långt borta. Kramen

And history books forgot about us.

Jag har ingen dörr. Istället hänger en lång filt över öppningen där en dörr brukar vara stängd. Det går inte att andas om det gapar en tom dörröppning ut mot ingenting.
Det finns inga dörrar på varken över eller undervåningen, så nu blire att duscha i det öppna bakom ett halvt genomskinligt dusch-draperi. Hur lätt är det att kolla om en dörr är låst när den inte finns?

Regina Spektor hörs från högtalarna och jag vill inte sova, snart är det helg och det betyder en ny start. Kram

-----
Karin: Hur mår du?
Jag: Det känns som om jag har en massa repor i skivan.
Karin: I nästan alla mina favoritskivor är det hack...

                                                   ur Vingklippt Ängel av Berny Pålsson

..vart ska du gå klockan 5 och alla med jobb går hem?

Regnet slår på rutorna och det verkar aldrig vilja sluta falla ner. Men till helgen då hoppas man på att det blir stek (!) och har man tur så får man kanske bada också, har ju bara tjatat om att ta första doppet sen i april.
Sitter och skriver utkastet till mitt tal som egentligen ska hållas några timmar, men ska tvinga till mig ett senare datum så det inte blir så förbannat halvdant.
Men i ärlighetens namn vem orkar lägga ner tid på skolan när man bara har är knappt två veckor kvar? Känns som om det är en aningen försent att börja nu (min moraliska röst ropar: "Det är aldrig försent!!"), men är man skoltrött så är man.

Dagens Plus: sjungande esteter istället för historia
Dagens Minus: en penga- och strömlös mobil


Vi springer!



Lovet är slut och jag är tillbaka i Lycksele, vemodigt-vemodigt.  Hela ledigheten har vart riktigt skön och kulturnatta var förbannat roligt. Nu måste man väll se frammåt och längta efter framtiden eller iaf göra det bästa man kan av den.
Men just den här helgen var ett rejält uppåt tjack trots sina nedgångar. Tack och kram på je.

Take me back to the start.

wosh, snabbt blev det onsdag eftermiddag. SP1 trängde ihop sig i C2, bytte blickar fyllda med panikångest och längtade långt bort från ett Samhällsprov om Sveriges Statsskickt. Suckar och rop på hjälp hördes från flera håll och efter 15.00 lämnades en drös papper in och folk började tagga långledigt istället.
Men man måste ju tänka positivt, det kan inte gå värre än på franska diktamen förra fredagen(2 av 11 godkända elever). Bra Kämpat ! :)

Dagens allra bästa var att jag äntligen fick träffa min ängel, det gjorde dag så obeskrivligt mycke bättre.

Mycket cykelåkning har det dessutom blivigt och jag måste nog pallra mig till Puls på måndag folk med svaga med kan ju bli lidande. Sist av allt skickar jag en krya-på-er kram ut till er sjuklingar för Kristina hon är så gott som frisk. Hade.

Du måste va blind. -blind blind blind.




Komihåg att den här dagen ska glömas bort ;)

En dag kvar till lov, skönt.  Renoveringen går snabbt framåt, idag bärdes kylskåp och frys in, trappan blev färdig träad och köksluckor som skulle fixas till har skickats iväg. Så nu är det egentligen, bara lite målning av "trappsadeln", dörrarna där uppe och några lister som sa fixas av proffersionellt folk.  Sen ärre bara att betala. Men fint kommer det iaf :) 

- en annan tanke

Klickade runt på Spotify och kunde ju inte undvika att lyssna på Coldplay. Men så började låten The Scientist spelas och jag tänkte: Vilken härlig låt, men är det verkligen dem som gjort orginalet?
Kände i benmärgen att det inte stämde,det var ju en kvinnoröst som jag hörde i mitt huvud. Då slog det mig, Olivia sjöng den  för en vecka sen på estetkonserten. Otroligt synd för den lär knappast gå att få tag på. Nu kommer hennes version vara den som är orginalet, men man kan alltid hoppas att den blir inspelad :) För versionen var underbart fin.


Här kommer en taskig bild på innehållet av mitt mystiska 4 kilos paket. Minoltan är laddad med film, och nått enstaka fotografi är tagit.
Men lär fara ut på en foto runda här på lovet, är du på? 
Så det blir bara imorgon och på onsdag kvar och sen slipper man skolan en liten stund till.
Fast imorgon väntar prov och likadant på onsdag, så mest av allt hoppas jag att tiden går snabbt och jag vaknar upp imorgon av att solen lyser in och att mobilskärmen visar  Fredag den 12 Juni. Kram



Krulligt hår och Röda naglar.

Måndag morgon igen och hela helgen har vart trött. Har sovt bort halva tiden och lunkat runt med 38 graders feber. Är fortfarande inte i topp trimm men ska pallra mig till skolan ändå, fast skippar idrotten.
Får dessutom snålskjuts av Mickan hem idag, så jag är extra glad :)

Don't waste no time, the streets are on fire.

Solen skiner och det är bara sådär 28 dagar kvar till sommar lov. Underbart.
Dagen har blandats av snor, huvudvärk och massor av kramar.  Förkylningen som jag kände var pågång har lagt in en högre växel så det blir ingen SP-fest för min del ikväll, synd men får tagga Kulturnatta nästa vecka istället.

Kvällen spenderas troligtvis halvt medvetslös med näsdukar i högsta hugg, men i morgon ska jag vara frisk. Det har jag bestämt. Endel oljemålning lär nog också förkomma och inknappradet av koden *101# bara för att kolla så min ynka 69öre inte råkat 10 dubblats.

Publicerar en bild på det fantastiska paket innehållet senare ikväll :) Kram

Sommar snart?



Idag har jag fått ett paket, fyra kilo vägde det och när jag for till okq8 för å hämta det så, så var det fel skickat och jag blev tvungen att ta mig till stor ica för att få det. Är super glad och hel taggad på innehållet. Bilder kommer i morgon..

 Annars har dan vart bra, bara två lektioner + en bit av en "föreläsning". Har dessutom nästan betalat av alla mina skulder och fick veta att jag har jobb på Nybruket i slutet av sommaren. Kaffe med allra finaste MIckan efter ett  otajmat musikalbesök i morse och lunch i över en timme var härligt. Nu ska jag iväg och äntligen se musikalen, folk säger den är bättre än vad våran är och att vissa måste ses sjunga.

Ge mig sommar, Kram



Nobody wants him, He just stares at the world

20 skoldagar kvar till sommarlov. Så lite tid att hinna så mkt på.
Kom för en stund sen hem från en estetkonsert i missionskyrkan.
Planen ikväll var att springa men jag ångrar inte att jag följde och lyssna, för dem var jätte duktiga. 

På torsdag blire niornas musikal och jag hoppas nästan att dem spöar skiten ur våran, men när jag å Åström var där i morse så verkade det inte som om dem skulle göra det. Fick sjuklig längtan efter musikalen vi gjorde förra året och ville helst inte åka till skolan.
Vi makade oss tillslut dit och jag imponerade på Lennart med mitt angagemang på svenskan (eller?). Sen bleve redovisning på historian och Sara var jätte söt i puffbyxorna och puffärms-jackan som jag å Mickan hämtat när vi var hos musikalgänget. En lektion kvar och det blev ett misslyckat naturprov. Dagen kändes otroligt lång trots lite lektioner och pannkaka till lunch.

Just nu kör vi old-school och Black Sabbath sprutar ut ur högtalarna.
Dessutom fyller underbaraste Lisa år idag - En extra stor kram åt henne :*





Slut på vecka 19



Grå dassigt väder och hagelblandat regn. Mysigt men man blir mest slö, helst när det är söndag och man inser att man inte gjort nån läxa och man måste till skolan imorgon igen.
Idag blire att käka på Djurparksresturangen (köket är tydligen för dåligt för att vissa ska orka laga mat.) I fredags blev det Lorentus och igår gick dem andra på Frasses. Fet skräpmat kändes vidrigt så jag gjorde en tomatsoppa istället.
Annars blire en rejäl genomgång av rummet idag, vill kasta ut allt och börja om.
Har dratt på mig en förkyldning, men vill inte tro på det så nu kastar vi i oss alla huskurer som går. 
                            Några tips hur man blir frisk?

Marching to the Heartbeats.

Tack , för en hel-mysig kväll. Nu väntar zombiefilmer och annat trevligt . Kramen

...

Igår skickades min beställning och i eftermiddas fick jag ett sms att det bara var att hämta ut. Mina nya piercings hade kommit :) Ringen på bilden, labrett med en vanlig 5mm kula och en kula med kristall i var beställt och allt var fint.

Har bara haft två lektioner idag och ett långt hål emellan, fick skjuts av Åström båda vägarna och det har vart en allmännt bra dag med skratt och härligheter. Fransktalande våldtäktskvinnor och körv. Imorgon är det fredag och det taggas. Skulle egentligen pluggat ikväll men det blev inte så och konsekvenserna lär väll visa sig, men är iaf snart över tusen kronor rikare och det är inte illa pinkat.

Renoveringen förtsätter och nu är allt som ska tapetseras tapetserat och det mesta är målat. Luckorna i köket är fortfarande borta och imorgon tas nog dörrarna i hallen också bort. Golvläggarna kom tidigare än väntat och ikväll slets resten av köksgolvet bort, nu är det bara mattan i trappen som ska bort och sen kan hantverkarna köra på.


Socialism is Evil.

Vecka 19 känns som en jävligt vemodig vecka, det är som att gå i en grå dassig dimma och genom diset blinkar ljuset från en avlägsen ficklampa.  Men man kan inte bara stå och stampa på samma plats, jag vill alltid förändra. Och inte bara för förändringens skull.  Man måste gå framåt för att inte fastna, för att inte sugas fast i leran och inte orka tas sig loss.

Fick sluta till lunch idag, har inte gjort nått vettigt trots det. Regnet faller utanför och jag saknar dig, jag gör verkligen det.
Genom högtalarna spelas Mannen med den vita hatten via Spotify, det är faktiskt första gången jag hör låten, den är bra.
Nu ska jag försöka sova.
Är inte trött och det finns höga odds på att jag med all säkerhet lär drömma att jag mördar nån i natt, igen.
 Nån som kan drömtydning?

Solsken och Grillat

Det har redan hunnit bli maj och snart är det sommar, det taggas. 
Måste bara säga att svensk musik är underbart; Governor Andy, Charta 77, Mimikry, Asta Kast, Dia Psalma, Håkan.m.m Helt underbart, våren soundtrack lär nog lugnt vara 90% svenskt .
Badade inte i Torsdags och är lite ledsen i ögat för det, men snart- snart ska jag bada och jag drar med mig alla badkrukor i vattnet samtidigt. Bjuder på en blandning av bilder från dem senaste soliga dagarna: